Chirurgie

Bloedvatherstellende chirurgie wordt uitgevoerd om de bloedtoevoer naar de penis te verbeteren om de mogelijkheid om een erectie te krijgen en te behouden te verbeteren. Omdat de procedure moeilijk, duur en niet altijd effectief is wordt hij bijna nooit uitgevoerd.

Wat doen ze precies tijdens de bloedvatherstellende chirurgie?

Bloedvatherstellende chirurgie van de penis betekent meestal het omleiden van geblokkeerde bloedvaten door het verplaatsen van een bloedvat van de buikspieren naar een bloedvat van de penis. Zodoende wordt er een bloedstroom naar de penis gecreëerd die de bestaande blokkade omzeilt.

Wie komen er voor in aanmerking?

Slechts een klein percentage van de mannen met erectieproblemen zullen deze ingreep ondergaan. En de groep die er het meest voor in aanmerking komt bestaat uit jonge mannen die erectieproblemen ondervinden als gevolg van verwondingen aan de penis of omliggende delen. Als je in deze groep valt kun je de ingreep met je huisarts bespreken en overleggen of het de juiste aanpak is voor jou.

Is het effectief?

Helaas zijn de resultaten van de bloedvatherstellende chirurgie vaak teleurstellend. Zelfs de beste resultaten bleven hangen bij een succesfactor van 1 op de 20 mannen. Maar bij jongere mannen met een enkel beschadigd bloedvat als gevolg van verwondingen aan het bekken of het geslachtsdeel is de succesfactor met 50 tot 70% een stuk hoger.