Penisinjectie

Zelfinjectie in de penis

Als je last hebt van erectieproblemen is inspuiting van een stof in de zwellichamen van de penis een beproefde methode om toch een erectie te krijgen. Het duurt even voordat je het injecteren onder de knie hebt en je moet het weten in te passen in je seksuele relatie. De injecties werken het beste als beide partners zin hebben in seks of daar al mee begonnen zijn. Na injectie duurt het 5 tot 10 minuten voordat je een erectie krijgt. De meeste gebruikers zijn tevreden over deze methode en krijgen een goede erectie. Een risico is dat er teveel wordt ingespoten waardoor de erectie te lang aanhoudt.

Hoe de penisinjectie werkt

Er zijn verschillende stoffen verkrijgbaar. Eén is Caverject, wat alprostadil als werkzame stof bevat. Deze stof komt van nature al in het lichaam voor en helpt bij het krijgen van een injectie. Het verwijdt de bloedvaten zo dat er makkelijker bloed in de penis kan stromen.
Een andere is Androskat, wat fentolamine en papaverine als werkzame stoffen bevat. Fentolamine verwijdt de bloedvaten. Papaverine verslapt de spieren in de wand van bloedvaten en in de zwellichamen in de penis. Beide soorten penisinjecties zijn uitsluitend op recept verkrijgbaar.

Hoe gebruik je het?

Je huisarts of uroloog leert je hoe je jezelf de injecties in de zwellichamen van de penis kunt geven en houdt je onder controle. Probeer het niet zelf te doen tot je geleerd hebt wat de juiste manier is. Misschien wil je graag dat je partner betrokken wordt bij het geven van de injecties. Als dat zo is kun je dat aangeven zodat jullie het beide kunnen leren. Na het zetten van de injectie duurt het een aantal minuten voordat je een erectie krijgt. Met de juiste dosis krijg je een stevige erectie die volstaat voor bevredigende seksuele gemeenschap. Normaal gesproken duurt een erectie niet langer dan een uur. Is dat wel zo raadpleeg dan je huisarts. Je mag het middel niet meer dan één keer in de 24 uur gebruiken en je moet de plek waar je injecteert wisselen.

Voordelen

  • De penisinjectie wordt daarom vergoed door de zorgverzekeraar.
  • Ondanks dat het pijnlijk lijkt is het volgens gebruikers vrijwel pijnloos.

Nadelen

  • Caverject kan duizeligheid, pijn en zwelling van de bloedvaten in de benen, bloed in de urine, bloeddrukdaling, branderig gevoel op de plaats van injectie tijdens erectie van de penis, hoofdpijn, pijn in de ballen en een langdurige erectie als mogelijke bijwerking hebben.
  • Het werkt voor 70 tot 80% van de mannen.
  • De gedachte van het injecteren van de penis kan een barrière vormen.
  • Bij het injecteren van te veel medicijn kan er een langdurige erectie ontstaan.