Omgaan met erectieproblemen

Erectieproblemen eisen meer dan alleen een lichamelijke tol. De emotionele impact die de aandoening op een man en zijn partner kan hebben kan net zo intensief zijn. Het is normaal dat je je boos, gefrustreerd voelt of dat je zelfvertrouwen een deuk heeft opgelopen. Maar het is te behandelen. De eerste stap die je moet zetten is toegeven aan jezelf, je partner en je huisarts dat je erectieproblemen hebt. Daarna wordt het zowel voor jou als je partner een stuk makkelijker om er mee om te gaan en een oplossing te vinden.

Als je een behandeling voor erectieproblemen ondergaat is het belangrijk dat je geduld hebt en je je herstel de tijd geeft die het nodig heeft. Iedereen is anders en niet elke behandeling zal voor iedereen even goed werken. Het kan ook voorkomen dat een bepaalde behandeling niet gelijk aanslaat of soms niet werkt.

Voor sommige koppels kan sekstherapie nodig zijn om met de erectieproblemen om te gaan. Het kan ook helpen als je weet hoe andere mannen de erectieproblemen ervaren en hiervan leren. Neem contact op met je huisarts als je een praatgroep bij jou in de buurt zoekt.