Je partner

Als je erectieproblemen hebt kun je veel emoties ervaren, waaronder boosheid en afkeer. Dat is te begrijpen, maar je kunt beter niet je partner buitensluiten als je probeert om te gaan met je erectieproblemen. Je partner ondervindt er immers ook de gevolgen van. En een goede communicatie is niet alleen essentieel voor het vaststellen van de diagnose en oplossen van de problemen, het kan ook helpen je partner te laten begrijpen wat je doormaakt. Je zult je ook opgelucht voelen als je partner op de hoogte is en je weet dat je er niet alleen voor staat.

Veel mannen durven hun problemen niet toe te geven aan hun partner omdat ze bang zijn voor een negatieve reactie. De praktijk wijst echter uit dat de partner bijna altijd positief reageert en had al opgemerkt dat er iets niet in de haak was. Om je niet te kwetsen of de druk op te voeren begon hij/zij er ook maar niet over.

De beste manier om met je partner te communiceren is door openlijk te praten over seks en je relatie. Probeer, hoe moeilijk dat in eerste instantie ook lijkt, je schaamtegevoel en ongemakkelijk gevoel opzij te schuiven. Als je zonder beperkingen met elkaar kunt praten kun je de problemen (sneller) oplossen.

Tips om de conversatie op gang te brengen:

  • Leg  je situatie uit op een duidelijke manier zonder feiten te verdraaien of weg te laten. Je huisarts kan je informatie geven over erectieproblemen die je samen met je partner kan doornemen.
  • Bespreek de verschillende behandelmogelijkheden met je partner.
  • Probeer andere manieren om samen van seks te genieten.
  • Blijf ten allen tijden open voor communicatie.
  • Overweeg gezamenlijke sekstherapie.